Årskurs 7 - kalender

tisdag 30 april 2019

Information om föreläsning

Ett arrangemang av Kungsklippe- och Kräpplaskolans föräldraförening:


JOURNALISTEN CAROLINE ENGVALL FÖRELÄSER OM UNGAS UTSATTHET PÅ NÄTET


Bildresultat för caroline engvall

Föreläsningen ger kunskap om våra barns utsatthet på nätet. Hur förövarna arbetar på spelplattformar och sociala medier där både killar och tjejer blir utsatta – även mot små barn! 


• Du får ta del av senaste     forskningen kringutsatta   och  förgripare! 


• Se signaler hos dina barn! 


• Hjälp i hur du lyssnar, ställer frågor och agerar!


Caroline Engvall: journalist, föreläsare och författare som har skrivit flera böcker om barn i svensk sexhandel. Hennes senaste bok "Dockleken" släpps 25 april. Hon driver flera projekt som hjälper barn som utsätts för brott på nätet, bla utbildningsmaterial, hjälpsajter, poddar och tv-dokumentärer. Hon är 2018 års Elise Lindqvist-pristagare, Årets Mama, har engagerat riksdag och regering i frågan samt pratat om ämnet med Drottning Silvia och prinsessan Sofia, både privat och för Childhood Foundation.


Gästföreläsare: Teija Bervokk

Teija Bervokk, före detta elitidrottare och kommunikolog med fokus på bemötande i teori och praktik. Teija föreläser på temat ”gränskompetens”, om hur vi bäst kan möta utsatta barn som unga i utsatthet. 


PLATS: HUDDINGE GYMNASIUM, AULAN | DATUM: 9 MAJ | TID: 18.00–20.00

Pris: 100 kr (endast Swish). Ingen förbokning. OBS! Endast 400 platser. Gratis för Kräppla- och Kungsklippeskolans Föräldraföreningsmedlemmar. 

Åk 6 säljer fika innan föreläsningen.

 www.kungiskrapplaforaldraforening.se

onsdag 17 april 2019

Trygghetsdialog med kommunen

Vad tycker du om tryggheten i Fullersta? 


Onsdagen den 24 april klockan 16.00-18.00   

Vid nya cykelgaraget, Patron Pehrs väg   


Kom och träffa oss på kommunen, Polisen, Södertörns brandförsvar, HUGE och andra som arbetar med trygghet, och berätta hur trygg du känner dig.


 Följ med på trygghetsvandring 

Om du vill kan du även delta i en trygghetsvandring då vi går runt i området och tittar på hur vi kan förbättra den offentliga miljön. Vandringen startar klockan 18.00 på samma dag och plats. 

Har du inte möjlighet att komma? Fyll i en enkät på huddinge.se/trygghetsdialog eller kontakta servicecenter 08-535 300 00.

Skolledningen informerar



Hej!

Vi i skolledningen vill informera om att Nicklas Almlöf har avslutat sin anställning på Källbrinksskolan. Mellan påsk- och sommarlov kommer Jessica Törngren och Barbro Johansson att dela på undervisningen i NO i årskurs 7 och Ronny Plyhm kommer att undervisa i teknik i 8b, 8c och 9d. 

Nicklas har lämnat underlag för bedömning och betyg i sina ämnen. Jessica, Barbro och Ronny har arbetat länge på Källbrinksskolan och känner väl till våra elever och vårt arbetssätt. Barbro har egentligen gått i pension, men tycker att det är så kul med våra fina elever att hon kommer hit resten av terminen.


Vänliga hälsningar
Elinor, Britt-Marie, Susanne och Carina

måndag 15 april 2019

Information från kommunen

Ändringar i Skola24  

Från och med den 29 april 2019 sker förändringar i Skola24. Det innebär att alla vårdnadshavare med barn i grundskolan automatiskt ansluts till systemet, samt att inloggning sker med e-legitimation. 

Skola24 används för att rapportera elevers frånvaro, och vårdnadshavare kan även ta del av schema, se inrapporterad frånvaro och göra frånvaroanmälningar.

Tidigare har vårdnadshavare varit tvungna att ansöka om konto i Skola24, men från och med den 29 april kommer alla vårdnadshavare med barn i grundskolan anslutas automatiskt. På så vis försvinner ansökningsförfarandet vilket i sin tur medför en mer effektiv och snabbare handläggning. Framöver kommer dessutom inloggning ske med e-legitimation, i stället för, som tidigare, med lösenord.

För dig med barn i grundskola som ännu inte har ett konto i Skola24 

Från och med den 29 april är du automatiskt ansluten till systemet och kan logga in med din e-legitimation. Kontrollera dina kontaktuppgifter under Inställningar och Mina inställningar.

 Du kan även använda Skola24-appen. Det gör du genom att:

• Gå in på huddinge.skola24.se och logga in med din e-legitimation.

• Klicka på Inställningar och Mina inställningar för att ange eller redigera dina kontaktuppgifter.

• Välj Aktivera konto för Skola24 Mobilapp. 

För dig med barn i grundskola som redan har ett konto i Skola24 

Tjänsten fungerar som tidigare förutom att du nu loggar in med e-legitimation. Vi rekommenderar att du kontrollerar dina kontaktuppgifter så att de är uppdaterade.

För dig som är god man eller familjehem 

Du ansöker om konto till Skola24 via e-tjänsten som finns på service.huddinge.se.


E-legitimation 

För att logga in i Skola24 behöver du e-legitimation, som du skaffar hos din bank. Har du inte möjlighet att skaffa e-legitimation, kontakta Servicecenter på telefon 08-535 300 00 så får du hjälp.


Mer information 

För mer information, kontakta Servicecenter på telefon 08-535 300 00.

Vänliga hälsningar,
Barn- och utbildningsförvaltningen
Huddinge kommun

fredag 12 april 2019

Glad Påsk

Hej!
Vi önskar er alla Glad Påsk och ett härligt lov!

Påsk, Kycklingar, Baby, Vacker, Söt, Gul

Resursvecka

Tisdag
Temadag "Källbrinkspratarna" för år 9. Obs! Se starttid för just din klass.

9A:    B22      09:20-14:40

9B:    D12      09:20-14:40

9C:    D22      10:20-15.40

9D:    D21      10:20-15.40


Onsdag
Resursvecka
Alla elever börja r kl. 09:00-14:45

9A: B22

9B: D12

9C: H28

9D: Bildsal


Torsdag
 Resursvecka
Alla elever börja r kl. 09:00-14:45

9A: B22

9B: D12

9C: H28

9D: Bildsal


Fredag
Resursvecka
Alla elever börja r kl. 09:00-14:45

9A: B22

9B: D12

9C: H28

9D: Bildsal

onsdag 10 april 2019


 


 april 2019



INFORMATION OM DEN PRELIMINÄRA ANTAGNINGEN TILL GYMNASIESKOLAN 2019


Vad krävs det för poäng för antagning – preliminärt 


Hur ser det ut efter första ansökningsperioden Den 11 april kan du logga in på  www.gyantagningen.se med ditt lösenord och se din poäng (ditt meritvärde) från höstterminsbetyget och vilken poäng som preliminärt är lägsta poäng som krävs för antagning till utbildningarna som du har sökt. Det är endast de sökande som är preliminärt behöriga som ingår i den preliminära antagningskörningen. Det framgår vid sidan av din poäng vad lägsta poäng för antagning är preliminärt.

Du kan också se antagningsgränser - lägsta poäng för antagning - för samtliga utbildningar inom Storsthlm. Antagningsgränserna ligger på hemsidan per kommun, skola och fristående gymnasieskola.

Tänk på att dessa antagningsgränser är preliminära. Erfarenheten från tidigare  år visar att antagningsgränserna kan bli något högre vid slutantagningen då betygen i slutbetygen kan ligga något högre än i höstterminsbetygen. Antagningsgränserna kan också ändras på grund av att sökande gör nya val under omvalsperioden.

För dig som har gjort färdighetsprov Om du har gjort färdighetsprov till någon utbildning kan du se resultatet från det provet när du loggar in på din ansökan.

Introduktionsprogram Sökande till vissa Programinriktade val och vissa Yrkesintroduktioner ingår i den preliminära antagningen. Till övriga introduktionsprogram görs ingen preliminär antagning. Kontakta din studie- och yrkesvägledare om du vill ha mer information.

   

Vill du ändra något i din ansökan? 

Omvalsperioden 17 april – 15 maj Om du vill lägga till eller ta bort utbildningar eller ändra ordningen mellan dina tidigare val kan du göra det under tiden 17 april – 15 maj. Du gör ändringarna genom att logga in med ditt lösenord på  www.gyantagningen.se. Du bekräftar och skriver ut din ansökan som ska undertecknas av dig och lämnas till din studie- och yrkesvägledare. Om du inte går i skolan, skickar du den utskrivna och underskrivna ansökan till Gymnasieantagningen Storsthlm.

Vill du inte ändra något i din ansökan? Om du vill att din ansökan som du gjorde till den 18 februari även ska gälla vid slutantagningen så gör du inget ändringsval.

Slutantagningen görs under sommaren. Du loggar in för att se resultatet från den 1 juli.

Lösenord Om du inte har kvar ditt lösenord kan du gå in på www.gyantagningen.se och klicka på ”Logga in” och ”Glömt lösenord” så skickas ditt lösenord till din e-post. Du kan även kontakta din studie- och yrkesvägledare på skolan eller maila till Gymnasieantagningen Storsthlm.

Dina kontaktuppgifter När du är inloggad ska du kontrollera att dina kontaktuppgifter stämmer. Viktigt att din e-post och telefonnummer är ifyllt och korrekt. 
Ytterligare frågor Om du har frågor kring din ansökan och antagningen kan du kontakta din studie- och yrkesvägledare eller vända dig till Gymnasieantagningen Storsthlm;

Mail:  gyantagningen@storsthlm.se
Telefon: 08-580 080 00, måndag-torsdag 9.00-11.00
Besök: Torsdag 13.00-15.00
Besöksadress: Fatburen, Södermalmsallén 36, hiss B plan 5
Postadress:  Gymnasieantagningen Storsthlm, Box 4404, 102 68 Stockholm

måndag 8 april 2019

Arbetsvecka 15

Under vecka  15 arbetar vi med följande:

Engelska
Fortsätt arbeta med Ready player one.

Slöjd
Ingrid: Fortsätt att arbeta med ditt arbete.

Mattias: Fortsätter med arbetet “Egen Design”

So
Vi har börjat med religion och pratat om olika etiska modeller. Under veckan kommer vi även lära oss om Islam.

Bild
Niornas bildprojekt - klart v. 20 och utställning v. 21.
Planera din tid - i bildens Classroom ligger ett schema som visar hur många bildlektioner ni har kvar. För den som vill/behöver är salen öppen varje onsdag efter skolan, från kl.15:30. Säg till om du önskar arbeta extra annan em.

Spanska:
Julia: Eleverna får en bild på en person på lektionen som de ska presentera muntligt genom att spela in på lektionstid. Instruktion finns i Classroom, samt hänvisningar till var en kan repetera olika områden (se: “Presentación de una persona” i Classroom).

Erika: Vi förbereder oss inför NP. Vi har diskussionsövningar och delar upp oss i grupper samt får schema för muntliga prov.

Tyska
Vi övar inför det muntliga och skriftliga nationella proven. Vi tar ut satsdelar och går igenom prepositionerna som styr ackusativ. Denna vecka ska eleverna även få lära sig prepositioner som styr dativ. Jag har lagt ut repetitionsmaterial i Classroom under fliken ”Repetition inför NP” för den som vill träna.

Franska  
Muntliga övningar; matord, repeterar verb

Idrott

9c Tisdag: Nationellt prov engelska
Torsdag: Teori - planering av egen träning.

9d   Onsdag: Boxercise
Fredag: Teori - planering av egen träning.

måndag 1 april 2019

Arbetsvecka 14

Under vecka  14 arbetar vi med följande:
Svenska
Malin: Vi arbetar med  lyrikanalys.

Engelska
Fortsätt arbeta med Ready player one.

Slöjd
Ingrid: Fortsätt att arbeta med ditt arbete.

Mattias: Fortsätter med arbetet “Egen Design”

No
Studera och förbereda inför NP i Kemi.

Tk
Jobba vidare med bilen. Läsa på inför test om elkomponenterna och trådspelet. Utvärdering av bilprojektet.

So
Vi har avslutar Geografi med uppgiften “Fattigdom och migration”. Vi kommer att påbörja religion och prata om etik och moral.

Bild
Niornas bildprojekt - klart v. 20 och utställning v. 21.
Planera din tid - i bildens Classroom ligger ett schema som visar hur många bildlektioner ni har kvar. För den som vill/behöver är salen öppen varje onsdag efter skolan, från kl.15:30.

Spanska:
Malin: Vi förbereder oss inför NP.

Tyska
Vi övar muntlig kommunikation inför det muntliga nationella provet. Vi fortsätter att ta ut satsdelar. Vi kommer även lära oss att uttrycka oss i futurum (framtid)

Franska  
La Guadeloupe, muntliga övningar

Idrott
Lekar och boxercise